Κυριακή 22 Μαρτίου 2020

Ημερολόγιο καταστρώματος III, annus domini 2020

Πόσο θα διαρκέσει άραγε; Αυτό το ερώτημα πλανάται στους ανήσυχους και ανυπόμονους νοσταλγούς της μέχρι πρότινος καθημερινότητας. Η απάντηση ίσως ή μάλλον σίγουρα δεν είναι αρεστή σε καμία κατηγορία πολιτών.

Το πρόβλημα δεν είναι η πλήξη, ο εγκλεισμός ή ακόμα και αυτή η κλειστοφοβία, προϊόν μιας κατάθλιψης καθόλα ανυπόφορης από την μαζική καραντίνα, αλλά ο δραματικός λογαριασμός που θα κληθεί να πληρώσει στη συνέχεια το κάθε κράτος και ο οικονομικός αντίκτυπος σε κοινωνική βάση. Οι αναμενόμενες καταστροφικές συνέπειες που εντείνονται διαρκώς σε ανώτερο επίπεδο όσο περισσότερο διαρκεί αυτή η παράλυση και η άγνοια αντιμετώπισης ενός αόρατου εχθρού, ενισχύουν όλο και περισσότερο την εικόνα της κατάρρευσης του μέχρι πρότινος καπιταλιστικού συστήματος.

Ας συνειδητοποιήσουμε λοιπόν ότι η ζωή όπως την καθορίζαμε άλλαξε με αφορμή την παγκόσμια λοίμωξη, που ταλαιπωρεί όλη την υφήλιο και τα μέτρα αντιμετώπισης που θα ληφθούν στην συνέχεια, θα υποδεικνύουν με σαφήνεια την προέλευσή της. Η καθημερινότητα δεν έχει επιστροφή.

© Διογένης ο Σινωπεύς (ο μ.Χ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: