Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

Politico, Μέρος 9ο - Δημοκρατικές ... αρρυθμίες

Και βεβαίως αγιάζεστε καλοπιάνοντας, γλείφοντας ή γονυπετώντας στο όνομα της χάρης του απανταχού παρών και που όπως πάντα σταθερά σας υπενθυμίζει ότι, η υπομονή των λαών ρεμάλια, είναι το παχνί των τυράννων, μνημονεύοντας εν μέρει τον πιο σύγχρονο Emilio De Marchi, αφού:

"Ανέκαθεν στον κόσμο, η δημοκρατία απονομιμοποιείται από πάνω προς τα κάτω από τις ελίτ και από κάτω προς τα πάνω αποθαρρύνεται από τους πολίτες.

Για δεκαετίες, οι παραδοσιακές άρχουσες τάξεις: 1) προεδρεύουν σε βασικούς θεσμούς (π.χ. Δικαιοσύνη, Μέσα Ενημέρωσης και Ένοπλες Δυνάμεις), 2) αφαιρούν τις λειτουργίες ελέγχου και ισορροπίας, 3) κυβερνούν για δικό τους όφελος, και 4) ξεφεύγουν από την αξιοκρατία φτάνοντας σε ένα βαθμό μετριότητας που ξεσηκώνει αντιδημοκρατικές αντιδράσεις. Κατά συνέπεια, οι πολίτες δεν αισθάνονται ούτε να αντιπροσωπεύονται ούτε να προστατεύονται, πεπεισμένοι ότι: 1) η εξουσία πωλείται σε όσους έχουν τα χρήματα να την αγοράσουν (δημοκρατία επιρρεπής στην πλουτοκρατία), και 2) η βούληση του λαού έχει καταστεί δευτερεύουσα σε σχέση με τη βούληση των διεθνών αγορών και θεσμών (δημοκρατία επιρρεπής στην παγκοσμιοποίηση)."

© Διογένης ο Σινωπεύς (ο μ.Χ)


 

Δεν υπάρχουν σχόλια: