Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2018

Πρόκληση στην Αξιοπιστία


Αυτή η στρατηγική πρόκλησης, των τελευταίων ημερών, της ιταλικής ηγεσίας προς τις ευρωπαϊκές συνθήκες, δεν αφήνει πολλές δυνατότητες στους Ευρωπαίους ηγέτες.

Αν κλείσουν τα μάτια στις ιταλικές παραβάσεις, καταστρέφουν ακόμα και αυτή τη μηδαμινή αξιοπιστία που έχει παραμένει στους κοινούς κανόνες της ευρωπαϊκής "οικογένειας" ή τέλος πάντων ότι της έχει απομείνει. Εάν πάλι έρθουν σε σύγκρουση, ακόμη και λεκτικά, με την ιταλική κυβέρνηση, επιτρέπουν στον Di Maio και τον Salvini να παρουσιαστούν ως εγγυητές της λαϊκής κυριαρχίας ενάντια στο κατεστημένο.

Επιπλέον, αναρωτιέμαι, πως κάποιοι όπως ένας Emmanuel Macron ή ο Bruno Le Maire σηκώνουν ανάστημα και αυθαίρετα δείχνουν το δάχτυλο στην Ιταλία, όταν μόλις πριν λίγες ημέρες ανακοίνωναν έλλειμμα 2,8% του ΑΕΠ για το 2019 (έχοντας επίσης, σε αντίθεση με την Ιταλία, ένα πρωτογενές υπόλοιπο ακόμα σε έλλειμμα);

Πώς και γιατί το διευθυντήριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πουλάει "τσαμπουκά" στην Ιταλία χωρίς να βγάζει άχνα στη Γαλλία; Το "δύο μέτρα και δύο σταθμά" φαίνεται να έχει ριζώσει για τα καλά εκεί στις Βρυξέλλες.

Διογένης ο Σινωπεύς (ο μ.Χ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: